Tuesday, May 29, 2012

::. raja sehari

Perkara paling berat untuk kau hadap ialah, bila kawan baik kau, tendang kau macam bola untuk bersama dengan cinta dia, dan cinta dia itu sebenarnya darah daging kau sendiri. Dan di pengakhiran cerita, kau, bekas kawan baik kau, dan darah daging kau terpaksa bersemuka dalam sebuah rumah.

"I should've done this a long time ago." --- You should've get close to me in the first place. And when it already happened, you should've have treated me like I'm a kid! When people misunderstood, you help them to understand, not by leaving one side down.

6 comments:

gadisBunga said...

wow. that hurts.

rasanya itu mimpi ngeri bagi sepasang best friend bila tiba satu stage di mana seorang darinya jumpa cinta hati dulu.

kalau both jumpa cinta pada waktu yg sama takde la terasa sgt kan?

Macy Humaira said...

i dont care about who find loves first. we both know our love story for each. i even know he likes that girl tht much.

but to be blamed, its hard to believe.

plus, it happen bcz ur darah daging is only on one side, im kicked out.

AJ Hanif said...

Sahabatku maCy

hidupkan hidup kamu; dan jadilah kamu yang lebih baik dari kamu yang semalam.

ia pasti memeritkan, dan aku bersetuju untuk itu.
tapi.
selagi mana kamu di laman yang benar, bunga pasti berputik pada laman kamu.

*senyum*

mana tahu, berkat dari Dia, sampai satu masa, mereka berdua bakal tahu apa yang mereka terlepas bila melepaskan kamu dari ruang perhubungan lalu.

ah.
jangan hidup untuk buktikan sesuatu pada mereka, tapi hidupkan hidup sehidupnya, dan nanti ia sendiri akan menjadi bukti; andai mereka masih ada masa untuk maaf kamu.

setidaknya pun.

doakan saja, agar mereka menjadi lebih baik; dan diberi petunjuk dari Dia.

kenapa?

mungkin, esok lusa, kita pula yang sesat, dan tentu saja kita kepingin doa seikhlas itu juga-juga kan?

*senyum*

maCy,
air mata itu selayaknya untuk kamu di hari bahagia; jadi, simpan sedikit pada jiwa itu basah hati, dan pasti, ia berbaloi.

bila?

tanya Dia.
kan Dia Maha Mengetahui.
dan itu, yang aku percaya.

ya.
sepenuhnya percaya.
untuk kamu.

*senyum*

ghost writer said...

cuma kawan baik kan... ? so, cool saja lar.

Teenager Housemaid said...

erm, your best friend is a guy? and your darah daging is a girl?

cimOt said...

wow!! itu sgt kejam ye!
2 people stab u! people u're trust ..ohhhh..sekali lg sgt kejam..